tirsdag den 14. maj 2013

Stjernekage med limefrosting

Denne kage bagte jeg helt tilbage i December, til en julefrokost med madklubben. Ved et tilfælde faldt jeg sidst over indlægget og kunne se at det aldrig blev udgivet. - For dårligt. Så nu er det ikke en White Christmas kage, men bare en stjernekage ;-) Den er rigtig lækker let og limefrostingen passer jo perfekt til sommer. Så hvis du lige mangler noget sødt til en sommeraften, så er denne kage er godt bud!




Stjernekage med limefrosting
(Opskrift fra Askchefdennis)
2 x 20 cm. springform

Ingredienser:
5 æggehvider, rumtemperatur
175 ml. mælk
2 1/2 tsk. vaniljeessens
450 gr. mel
400 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
3/4 tsk. salt
170 gr. rumtempereret smør

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader. Smør de 2 springforme og vend mel rundt i dem. I en lille skål piskes, æggehvider, halvdelen af mælken og vanilje sammen. I en anden skål, bland de tørre ingredienser sammen. Rør nu smør i tern, i melet sammen med det sidste mælk. 
Rør ved lav hastighed indtil det hele er blandet godt sammen, skru op på medium hastighed og pisk i ca. 1 1/2 minut. 
Skrab kanterne ned og tilføj æggeblandingen ad 3 gange, pisk i 20 sek. efter hver portion. 
For at sikre at dejen er godt blandet, vend den rundt med en dejskraber.

Bag i 20-30 minutter, indtil en tandstik kommer ud ren. (Stik en tandstik eller blomster pind ind i midten af kagen, hvis der ikke hænger noget kage fast, er den færdig)
Lad den afkøle i formen i ca. 10 minutter, tag den herefter ud af formen og afkøl den på en rist med bunden ned.


Lime Frosting
(Inspireret fra Askchefdennis)
1 portion passende til ovenstående kage 2x 20 cm. bunde

Ingredienser:
370 gr. blødt usaltet smør
385 gr. flormelis
3 spsk. limesaft
1 tsk. vaniljeessens
knsp. salt

Fremgangsmåde:
Pisk smør og flormelis luftigt. Rør limesaft, vaniljeessens og salt i. Pisk godt. Hvis den er for fast, kan ekstra limesaft røres i.


Pynt:

Fondant, se opskrift her
sølv sukker kugler
hvide sukker kugler

Rul fondanten tyndt ud og udstik stjerner i forskellige størrelser.



Sådan samler du kagen:
Når kagen er afkølet, eventuelt køleskabs kold.
Læg 1 bund på et kagefad/tallerken, smør en god portion frosting på bunden. Læg 2. bund på. Smør så kagen op med den resterende frosting. Pynt med fondant stjerner og drys med sukkerkugler. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar