lørdag den 29. juni 2013

Sprød Salat med Varmrøget Makrel

Selvom det i dag er en regnfuld lørdag, så er en salat aldrig helt af vejen. Årstiden siger stadigvæk sommer og mange af gårdhavens grøntsager er modne. Salat er min favorit aftensmad (og frokost), så jeg forsøger altid at skifte lidt ud i ingredienserne, alt efter hvad jeg har i gårdhaven og hvad der er i sæson.

Denne gang blev salaten piftet op med varmrøget makrel, som smager så lækkert og så giver spidskålen en dejlig sprødhed.

Og så er den nem lige at smide sammen, det tager under 10 minutter!



Salat med Varmrøget Makrel
(2-3 portioner)

Ingredienser:
1/4 spidskål
2 store gulerødder
1 lille hjertesalat
4 små radiser
6 små tomater
1 halvside varmrøget makrel


Fremgangsmåde:

  1. Skyl alle grøntsager grundigt og lad dem dryppe af.
  2. Snit spidskål, salat og radiser fint.
  3. Riv gulerødderne på juliennejern eller med en grøntsagsskræller.
  4. Halver tomaterne. 
  5. Bland enten salaten i en skål, eller anret på tallerken. 
  6. Slut af med fordele makrel på tallerkenen.


Smager også godt med en olie/eddike dressing til. Bland 3/4 olie med 1/4 eddike, rør godt sammen og dryp over salaten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar