onsdag den 17. juli 2013

Sunde Samosa

Jeg faldt over et billede af sunde samosa'er, på Instagram for noget tid siden.. Og vidste jeg bare måtte prøve at lave dem! De bliver lavet af rispapir og stegt på panden i en smule kokosolie, i stedet for den normale udgave hvor de "friture-steges".

Rigtig lækre blev de, glæder mig til at eksperimentere videre med andre ingredienser næste gang.
Så man kan bare slå sig løs, det meste kan bruges som fyld :-) Man kan f.eks. bruge de traditionelle kartofler, løg, rødbeder, kylling eller oksekød.. Ja, kun fantasien sætter grænser.

Jeg har en lidt rester i grøntsags skuffen og derfor blev mine til en stopspildafmad-udgave.
Personligt var min favorit, uden kød og kun med salt og peber. Spidskål er så lækkert!


Sunde Samosa

Sunde Samosa
(ca. 11 stk.)

Ingredienser:
Rispapir (er runde "ris papir ark")
1/4 fintsnittet spidskål
1 stor dåse afdryppet majs
4-5 snittede forårsløg
1 ds. krabbekød
1 tsk, salt og 1/2 tsk. peber
gurkemeje
chili pulver
(garam masala krydderi)
kokosolie

3 spsk. fedtfattig græsk youghurt
1 spsk. afklippet dild
saft fra 1/2 lime
salt


Fremgangsmåde:

  1. Bland grøntsager sammen, krydr med salt, peber. Hvis du gerne vil have det lidt mere spicy, krydder med gurkemeje og chili 1/2 tsk. af hver, eller 1 tsk. garam masala.
  2. Rør græsk youghurt, dild, lime og salt sammen. Smag til med lime. Stil på køl.
  3. Læg rispapiret i vand, så det blødes op. 
  4. Når rispapiret er blødt, læg det på et rent viskestykke. 
  5. Kom 1-2 spsk. grøntsager og 1 tsk. krabbekød i midten af rispapiret.
  6. Fold tre gange, indad, så du har en tre-kant. (først bunden, så den højre side, så den venstre)Det kan godt være lidt svært i starten, men det kræver bare lidt øvelse :-)
  7. Så har du en færdig samosa, som skal steges i lidt kokosolie på en pande. (ca. 1 spsk. til 3-4 samosaer)
  8. De skal steges på middel varme i en 4-5 minutter på hver side, - så bliver de dejligt sprøde.
  9. Server med dressingen.
Før stegning

Hvis du gerne vil lave mini samosa'er, kan du klippe/knække dit rispapir og følge denne metode:


Fra janinegillot.com










Ingen kommentarer:

Send en kommentar