mandag den 19. august 2013

Glutenfri Pandekager a'la Peach Melba

Jeg er, som tidligere nævnt, Morgenmads menneske, med stort M :-) Og pandekager bliver jeg aldrig træt af, så derfor kommer de i forskellige versioner, med proteinpulverlavet af havregryn, eller af banan.

I dag kommer min all time favourite pandekage, som er glutenfri. Toppingen kan jo varieres i al uendelighed, men i dag blev det til en gang Peach Melba. 


Glutenfri Pandekager a'la Peach Melba
(ca. 5 små pandekager)

Ingredienser:
50 gr. øko boghvedemel
50 gr. øko brun rismel
1/2 tsk. natron
1 stort øko æg
1 dl. øko minimælk
evt. 1 tsk. øko vaniljepulver
lidt kokosolie til stegning

Peach Melba topping:

1 meget moden øko fersken/nektarin
20 friske eller frosne øko hindbær
øko agavesirup/honning efter smag


Fremgangsmåde:

Peach Melba:
  1. Skær din fersken/nektarin i små firkanter og hæld det i en lille gryde.
  2. Tilføj 1 spsk. vand og lad det koge ved smag varme indtil frugten "flyder ud". Stil til side
  3. Hvis du bruger friske bær: Mos de 15 med en gaffel i en skål, smag evt. til med lidt sirup/honning.
  4. Hvis du bruger frosne bær: Kog dem op i 1 minut, smag til med sirup/honning. Stil til side.


Pandekager:
  1. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Rør de tørre ingredienser sammen med æg og mælk.
  3. Smelt 1 tsk. kokosolie i en pande og steg små pandekager ved middel varme. Steg nogle minutter på hver side, til de bliver brune.

Server pandekagerne med hindbærmos, ferskengrød og pynt evt. med friske hindbær og lidt mynte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar