tirsdag den 13. august 2013

Moules Mariniéres

Der har været Sommer-stille herinde på det sidste. Jeg har forsøgt at nyde hvert ledigt minut udenfor når vejret har været godt. Besøg rundt i landet ved familien og en uges afslapnings ferie på Mallorca, har bestemt også været en af tidsrøverne :-)

Men nu er ferien ved at være slut, desværre er sommeren også ved at fortrække sig. Meen, der er stadig masser af lækre sommer-retter som kan forlænge sommeren.

Vi (kæresten & mig) fik denne skønne ret en sen aften i Sommerhus for nogle uger siden, det er nok en af mine favorit retter..

I dag kommer min udgave af Moules mariniéres, med inspiration fra Brødrende Price.



Moules Mariniéres
(2 personer)

Ingredienser:

2 kg. blåmuslinger
2 små skalotteløg
2 mellem økologiske gulerødder
en håndfuld persille
1/4 flaske hvidvin (jeg brugte en helt fantastisk tysk Grau burgunder, og nød resten til maden)
ca. 1,5 dl. 38% fløde
olivenolie
salt & peber
godt brød (evt. ciabatta)


Fremgangsmåde:

Skyl og rens dine blåmuslinger grundigt. (Vi købte dem vakuum-pakket, som var renset, MEN rensede og skyllede og tjekkede dem alligevel)
Det er vigtigt at sikre at muslingerne er friske, dvs. hvis de er åbne, så skal de bankes lidt mod køkkenbordet og gerne have lukket sig efter nogle minutter, bank dem evt. igen og hvis de ikke er lukket så skal de smides ud. Hvis de efter kogning stadig er lukkede, skal de også smides ud.


  1. Snit løgene fint, skræl dine gulerødder og skær dem i små tern. Klip eller hak persillen fint.
  2. Varm lidt olie op i en stor gryde (der skal være plads til alle muslinger, plus plads til at de kan rystes rundt). Sauter nu løg, grulerødder og persille i et par minutter, - det må ikke få farve. 
  3. Hæld 1/4 flaske hvidvin i, lad det koge op og hæld så muslingerne i, kværn peber og lidt salt over. 
  4. De skal koge i ca. 5-8 minutter og gryden skal rystes et par gange så muslingerne alle får noget varme. 
  5. Efter ca. 4-5 minutter hældes 1,5 dl. fløde til. Kog et par minutter mere, til muslingerne har åbnet sig.
  6. Smag suppen til med salt og peber. 

*Mindre madspild Tip: Hvis der er mere suppe tilovers, så frys det ned som lækker fond/base til en fiskesuppe.

Server med lækkert brød og hvidvin & nyd det med en du holder af.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar