onsdag den 11. september 2013

Morgen Muffins med Hindbær & Nødder (Gluten- og sukkerfri)

I anledningen af min fødselsdag lavede jeg disse morgenmads muffins.. Jeg skulle i skole fra 10.10-11.45, så ville ikke tage en "almindelig" sød kage med, men en kage som kan spises til morgenmad. Noget jeg i længere tid er faldet over på Pinterest.

Jeg havde lyst til at eksperimentere igen, så det blev uden gluten og uden sukker, jeg ændrede lidt rundt på opskriften og de endte med at blive super gode. Og flotte blev de især! De vil klæde ethvert morgenmads-bord :-)

De mætter på den gode måde og efterlader en dejlig fornemmelse i kroppen. Og smager også fantastisk flækket, ristet og med en lækker Sukkerfri marmelade.


Morgenmad Muffins
 Morgen Muffins med Hindbær & Nødder (Gluten- og sukkerfri)
inspiration fra Sallysbakingaddiction
12 store eller 15 almindelige

Ingredienser:
375 gr. fuldkorns-boghvedemel (eller anden glutenfri eller almindelig mel)
1 tsk. natron
1/4 tsk. salt
1,5 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
2 store modne bananer
1,25 dl. agave sirup eller honning
140 gr. skyr/græsk youghurt
1 æg
1,75 dl. mælk

150 gr. hindbær
70 gr. nødder
1 stor tsk. kanel


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 C.

Pensl en muffinform grundigt med 12 stk. med kokosolie eller spray.

  1. Bland mel, natron, salt, kanel og vanilje sammen i en skål.
  2. Mos bananerne med en gaffel eller stavblender, rør det sammen med sirup, skyr og ægget.
  3. Rør nu bananblandingen og mælken sammen med mel blandingen. Få blandet alt godt sammen, men rør ikke for meget i dejen. 
  4. Hak nødder groft og bland dem med 1 stor tsk. kanel.
  5. Fyld nu din muffinform, - der skal ikke bruges papirforme, hver "muffin-hul": 1 spsk. dej, så et par hindbær, så 1 spsk. dej, top med et par hindbær og 1 tsk. nøddekanelblanding. Dejen må gerne gå lidt over kanten, så hæver de så flot op. Tryk hindbær og nødder lidt ned i dejen. 
  6. Bag i ovnen i 18-20 minutter. Ikke længere, - da de så kan blive for tørre. 
  7. Lad dem køle lidt af i formen og "drej" dem herefter ud. Før evt. lige en kniv rundt i kanterne, drej muffin'en lidt og så burde den slippe.
Holder sig fint flere dage ved stuetemperatur, i en tætsluttende beholder. Og smager så også skønt, ristet.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar