torsdag den 17. oktober 2013

Laks med Spidskål, bolsjebeder & quinoa

Uge 42, efterårsferie. Vejret har her i Aarhus været dejligt, ikke for koldt, dejlig sol og lidt regn. Godt efterårsferie-vejr :-)

I går var jeg på markedet på Ingerslev Boulevard og købte lækker frisk laks, lilla økologisk spidskål, bolsjebeder og et stor økologisk Hokkaido græskar, som blev tryllet om til græskar puré, som i dag skal forvandles til
"Pumpkin & Protein Muffins".

Men tilbage til de andre indkøb. Aftensmaden blev laksen, bagt i ovn, med kogt spidskål- som får den vildeste farve når det koges, syltede beder og quinoa. Super lækkert, glæder mig allerede til at spise rester i dag.



Bagt laks med spidskål, beder og quinoa
(1 person)

Ingredienser:
125 gr. laks
0,5 tsk. olivenolie
friskkværnet peber
havsalt
timian
3 skiver bolsjebeder
hvidvinseddike
70 gr. spidskål
80 gr. kogt quinoa

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 C.

  1. Snit din spidskål fint. Du kan enten vælge at koge den i 3 minutter i letsaltet vand, eller bage det med laksen i ovnen. Den vil have mere bid ved kogning,
  2. Læg laksen i et ovnfast fad (evt. ovenpå spidskålen). Dryp med olivenolie, drys med salt, peber og timian.
  3. Bag laksen i 30 min. 
  4. Imens skæres bolsjebeden i tynde skiver og ligges i en lille skål, tilføj et par spsk. hvidvinseddike, dæk skålen og lad den trække i køleskabet.
  5. Kog imens quinoa'en efter anvisning på emballagen. 
  6. Anret på en tallerken og server.

Nedenstående næringsindhold er beregnet på baggrund af ovenstående måleforhold.

Næringsindhold

Pr. 100 gPr. person (291 g)I alt
Energi120 kcal350 kcal350 kcal
Protein10 g30 g30 g
Kulhydrat6,7 g19 g19 g
Fedt6 g18 g18 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar