søndag den 1. december 2013

De bedste Brunkager

Her kommer lige et nyt oplæg med en gammel opskrift :-)
Lavede også disse brunkager sidste år og de er heeelt fantastiske! Meget bedre end dem man køber.

Og så kan man sagtens fryse en rulle ned og tage den op og bage flere senere. Således har man småkager hele julen.

Opskriften har jeg fra bogen "De glemte kager", som jeg har fået af min kære mor. Det er en rigtig god bog med gode opskrifter, især på de mere Sønderjyske kager :-)


Brunkager (Brune kager)
(opskrift fra "De glemte kager" - Dane Michelsen)

ca. 100 småkager

Ingredienser:
500 gr. hvedemel
250 gr. blødt smør
250 gr. sukker
125 gr. sirup
62,5 gr. groft hakkede mandler
1/2 tsk. stødt nellike
1 spsk. stødt kanel
50 gr. hakket sukat
50 gr. hakket syltet appelsinskal
1 1/2 tsk potaske - opløst i vand


Fremgangsmåde:

  1. Smelt det blødgjorte smør, sukker og sirup til kogepunktet ved lav varme, jeg havde det på varmen i ca. 10 minutter. 
  2. Når massen er afkølet, tilsættes de groft hakkede mandler, hakket appelsinskal og den opløste potaske. 
  3. Tilføj krydderierne og sukat og rør godt. Til sidst sies melet i, og dejen rører/piskes godt.
  4. Dejen kan godt flyde lidt ud, (hvis sukkermassen ikke blev helt afkølet, sker det nok), men tril så bare dejen ud i pølser mellem bagepapir.
  5.  Ellers trilles dejen bare ud til pølser og rul ind i køkkenfilm, stil på køl - gerne i 24 timer, eller frys til du skal bage, tag ud et par timer inden.

Tænd ovnen på 200 C.

  1. Skær kagerne i tynde skiver og læg på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. De skal bage i ca. 6-8 minutter, hold øje med at de ikke bliver for brune.
  3. Lad dem køle af på en rist. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar