tirsdag den 25. februar 2014

Schwarzwälder Kirsch Torte

Min fantastiske og højt elskede Oma, (mormor) fyldte 94 år i fredags. Jeg er utrolig heldig stadig at have Oma, jeg ville ønske at alle mine bedsteforældre stadig levede.

I anledningen af hendes fødselsdag, lavede jeg en klassiker af en lagkage, - som også er min all time favourite. En Scwarzwälder Kirsch Torte. Lækre chokoladebunde, syrlig kirsebærsovs, flødeskum og chokoladekrymmel. En himmelsk kombi.



Schwarzwälder Kirsch Torte
Schwarzwälder Kirsch Torte
(10-12 personer)

Ingredienser:
180 ml .kogende vand
50 gr. god kakao
5 æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
375 gr. hvedemel
400 gr. sukker
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
300 gr. usaltet Lurpak Smør i tern, ved stuetemperatur
500 ml. piskefløde
1 karton kirsebærsovs

100 gr. god mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Du skal bruge 1 eller 3, 25 cm springforme til at bage lagkagebundene i. Smør formen/e med smør og beklæd bunden med bagepapir. Og 1 sprøjtepose med stjernetyl

Tænd ovnen på 160 C. (Hvis du bruge 3 forme, brug varmluft)
  1. Rør det kogende vand sammen med kakao i en lille skål. Lad det køle af.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljeekstrakt sammen med den afkølede kakao.
  3. Rør mel sammen bagepulver og salt i en stor skål.
  4. Rør smør i tern, i melet, et stykke af gangen, indtil blandingen bliver ”sandet.
  5. Tilføj ægge blandingen lidt af gangen, medens du pisker ved medium hastighed, indtil alt er blandet godt sammen. Pisk så på høj hastighed i ca. 30 sekunder.
  6. Hæld dejen i 1 springform, eller fordel dejen mellem 3 forme.
  7. Hvis du bruger 1 form skal kagen bage i forholdsvis lang tid, ca. 1 time. Hvis du bager kagerne i 3 forme, kan du nøjes med at bage dem 20-25 minutter.
  8. Tjek altid om kagen er bagt, med en tandstik el.lign.
  9. Hvis kagen ikke er i lige når den kommer ud af ovnen, så kan du trykke den flad med et rent viskestykke. Tryk blidt ned på kagen.
Når kagen/kagerne af afkølet skal lagkagen samles.

  1. Hvis du bager i 1 form, så skal du have skåret kagen op til 3 bunde. Mål hvor høj kagen er, divider med 3 og marker på kagen hvor den skal skæres over. Jeg brugte et stykke rent ståltråd til at skære kagen over med, en kniv kan også bruges.
  2. Vær forsigtig når du separerer bundende fra hinanden, skub forsigtigt en tallerken mellem bundene.
  3. Pisk fløden, indtil du får en medium stiv piskefløde.
  4. Læg den første bund på en stor flad tallerken, eller et kagefad.
  5. Fordel et jævnt lag flødeskum, ca. 2 cm. på bunden. Hæld ca. 3 spsk. kirsebærsovs i midten, fordel sovsen på bunden med en ske. Kirsebærsovsen må ikke komme for tæt på kanten, ca. 5 cm.
  6. Læg bund 2 ovenpå, fordel flødeskum og kirsebærsovs ovenpå ligesom på bund 1.
  7. Læg bund 3 på toppen. Fordel flødeskum ovenpå kagen, og smør et tyndt lag rundt om kagen.
  8. Vend nu resten af flødeskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  9. Sprøjt lige striber op af kanten, hele vejen rundt om kagen.
  10. Pynt kagen ovenpå, - det kan gøres som på billedet, med små ”dutter” af flødeskum rundt om kanten.
  11. Hæld kirsebærsovs i midten af kagen, pas på den ikke flyder ned af kanterne.
  12. Pynt med flydeskum ovenpå kirsebærsovsen. Der kan laves en lille ring med ”dutter” af flødeskum i midten.
  13. Hak chokoladen fint. Pynt med lidt hakket chokolade i midten af kagen, og rundt om kagen. Brug en ske til at få ”vende” chokoladen op ad kanterne.
  14. Stil kagen køligt.
Du kan lave fine chokolade snirkler, hjerter og andet. 
  1. Hvis så skal resten af chokoladen smeltes over vandbad. Vandet må IKKE røre skålen. Brug gerne et bage/sukker termometer for at sikre at chokoladen ikke overstiger 37 C.
  2. Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad, når chokoladen er smeltet, (må ikke overstige 45 C.)
  3. Tag chokoladen af varmen, rør det sidste hakkede chokolade i. Hvis det ikke er helt smeltet, så tilbage ovenpå vandbadet, men nu må chokoladen ikke overstige 37 C.
  4. Hæld den smeltede chokolade i en lille sprøjtepose eller almindelig frysepose. Beklæd en stor bakke eller bagepapir med bagepapir.
  5. Klip et meget lille hul i posen med chokolade, og lav nu snørkler, hjerter osv. På bagepapiret. Det er faktisk ret nemt. Man kan også skrive navne, bogstaver osv. Kun fantasien sætter grænser.
  6. Afkøl chokolade pynten.
  7. Når chokoladen er stivnet, kan kagen pyntes.
  8.  Kagen skal opbevares ved køleskabstemperatur og holder sig fint i køleskabet nogle dage. Den smager lige så godt på 2. dagen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar