lørdag den 8. februar 2014

Skildpadde Cupcake

I søndags var der Super Bowl, så vi besluttede os for rigtigt at hygge og lave en masse Super Bowl mad. Det blev til sliders (mini burgere), nachos, chicken wings og nogle lækre Skilpadde cupcakes.


Skildpadde Cupcake

(Fra Annies-Eats)
14-16 stk.

Ingredienser:

Cupcakes
0,5 dl. vand
30 gr. kakao
160 gr. hvedemel
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
120 gr. usaltet smør, stuetemperatur
190 gr. sukker
2 store æg
90 gr. fromage frais eller creme fraiche
1/2 tsk. vaniljeekstrakt


Karamel
120 gr. sukker
120 gr. fløde
1/2 tsk. flagesalt

Frosting
170 gr. flødeost naturel
85 gr. usaltet smør, stuetemperatur
3 spsk. af karamellen
125 gr. flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 C.

Cupcakes
  1. Beklæd en muffinform med papir forme. 
  2. Kog vandet og rør det sammen med kakao. 
  3. Smelt smør og sukker i en tykbundet gryde. Når smørret er smeltet, hæld det i en skål og pisk det sammen, indtil det er kølet af. Ca. 4-5 minutter.
  4. I en anden skål, rø mel sammen med bagepulver, natron og salt.
  5. Tilføj æggene, et ad gangen, mens du pisker. Skrab skålens kanter.
  6. Rør fromage frais og melet i skiftepis. Rør vaniljeessens i til sidst.
  7. Fordel dejen i muffinformene, bag i ovnen i 18-20 minutter. Test om de er færdige med en tandstik.
  8. Afkøl dem i muffin panden i 5 minutter, stil dem herefter over på en rist til de er helt afkølede.
Karamel
Jeg oplevede at karamellen var lidt mere vanskelig at lave, og var nødt til at lave 2 portioner. Men, - den var det hele værd. Det handler bare om at piske godt, og huske at have et forklæde på.
  1. Fordel sukker i en lille tykbundet gryde, smelt det ved medium varme, uden at røre, indtil det får en let gylden farve. 
  2. Tag gryden af varmen og under konstant piskning, forsigtigt tilføj halvdelen af fløden. *Det er varmt, så husk forklæde og gerne en langærmet trøje. Her skal piskes meget og konstant, da karamellen ellers klumper.
  3. Karamellen "klumpede" lidt for mig alligevel, men ingen skade sket. Stil bare gryden tilbage på medium varme og pisk indtil du får en jævn karamel sovs. Tag så gryden af varmen.
  4. Tilføj salt og resten af fløden, pisk igen godt, indtil alt er godt blandet og du får en dejlig karamelsovs. 
  5. Hæld i en skål og afkøl ved stuetemperatur.
Frosting
  1. Pisk flødeost, smør og karamel luftig, i ca. 2 minutter.
  2. Tilføj flormelis og pisk, indtil alt er godt blandet og du har en luftig frosting.

Skildpadde Cupcake
  1. Sprøjt 2 ringe med frosting på hver kage.
  2. Lav en fordybning i midten med en lille ske, og fyld fordybningen med en teskefuld karamel.
  3. Hak evt. nogle pekannødder eller valnødder groft, og fordel dem ovenpå cupcaken.
  4. Fordel lidt karamel ovenpå som afslutning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar