tirsdag den 25. marts 2014

Lækker Gulerodskage (u. raffineret sukker, gluten & mælk)

Elsker at eksperimentere i køkkenet. At finde på nye opskrifter, at kombinere ingredienser og lege med smagene. Jeg er besat af KAGER! Og det afspejler sig i at jeg er meget begejstret for at bage kager som er lidt anderledes. Dvs. uden raffineret sukker, med forskellige meltyper osv.

Og denne kage, du kan ikke smage at der ikke er sukker i. Den er SÅ lækker! Ligeså lækker som en rigtig gulerodskage. Der har været flere smagsdommere som også har godkendt den :-)

De næste dage vil der være lidt tema på bloggen. "Anderledes Kager - uden sukker, gluten og mejeriprodukter - uden at gå på kompromis med smagen"
Det er muligt at lave kagen glutenfri, - det gjorde jeg, men man kan selvfølgelig også bruge almindeligt hvedemel, hvis det er det man har i skabet og er vant til at bruge.

Gulerodskage (sukkerfri, glutenfri, uden mælkeprodukter)
Ca 16 medium stykker

Ingredienser:
12 bløde dadler
1 moden medium banan
2 medium æg
½ moden udstenet avocado
35 gr. rapsolie
200 gr. revet øko gulerødder
2 tsk. vaniljeessens
110 gr. mel (f.eks. boghvede-, fuldkornrismel for glutenfri, eller almindeligt hvedemel)
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt
2 tsk. kanel
½ tsk. ingefær

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C
  1. Beklæd et ovnfast fad, ca. 20*15 cm, med bagepapir.
  2. Udsten dadlerne. Kør dadler, banan, æg, avocado og olie til en jævn masse i en foodprocessor, eller med stavblender. 
  3. Rør gulerødder og vaniljeessens i dadel blandingen.
  4. Rør mel, natron, salt, kanel og ingefær sammen.
  5. Rør mel i dadel blandingen, bland dejen godt. 
  6. Hæld dejen i den forberedte form. 
  7. Bag i 25-30 minutter. Tjek med en tandstik el.lign om kagen er bagt.
  8. Afkøles på en rist. Velegnet til nedfrysning.
Næringsindhold
Pr. 100 g
 Pr. person (53 g)
Energi201 kcal106 kcal
Protein3,6 g1,9 g
Kulhydrat31 g16 g
Fedt7,4 g3,9 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar