fredag den 18. april 2014

Appelsinkage med birkes (u. raffineret sukker, mælk & gluten)

En lækker, og lidt anderledes appelsinkage, med et lækkert crunch fra birkes. 

Samtidig også et godt bud på en lidt sundere dessert til påske. 


Appelsinkage med birkes (u. raffineret sukker, mælk & gluten)
1 stk. 20 cm. rund kage

Ingredienser:
12 dadler, udstenede
1 medium str., moden banan
30 gr. rapsolie
80 ml. appelsinsaft
skal fra en stor økologisk appelsin
130 gr. mel (eks. boghvedemel, brun rismel, amarantmel) eller alm. hvedemel (gluten)
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. natron
knsp. salt
2 tsk. blå birkes

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175° C
  1. Smør springform, 20 cm i diameter, men lidt olie. Beklæd bunden med bagepapir.
  2. Udsten dadlerne. Kør dadler, banan, æg, appelsinsaft og olie til en jævn masse i en foodprocessor, eller med stavblender. 
  3. Rør appelsinskræl i dadel blandingen.
  4. Rør mel, natron, vaniljepulver, salt og birkes sammen.
  5. Rør mel i dadel blandingen, rør dejen grundigt sammen
  6. Hæld dejen i den forberedte form. 
  7. Bag i 35-40 minutter. Tjek med en tandstik el.lign om kagen er bagt.
  8. Afkøles på en rist. Velegnet til nedfrysning. Pynt med revet økologisk appelsinskræl og mynteblade.
Næringsindhold
Pr. 100 g
Pr. stk (45 g)
Energi
259 kcal
118 kcal
Protein
3 g
1,3 g
Kulhydrat
46 g
21 g
Fedt
7 g
3,2 g



Ingen kommentarer:

Send en kommentar