mandag den 21. december 2015

Konfekt med mandler

Vi skriver d. 21 december. 3 dage til juleaften, - hvor jeg dog glæder mig.
De sidste dage inden d. 24 december, skal bruges på at bage flere julegodter, lækre retter til morgenmad og selvfølgelig på at forberede julemaden.

Jeg går all-in på julegodter, især i disse sidste dage inden juleaften, for så er der tid til at slappe af og bare nyde det efter jul.

Konfekt med mandler
(fra  Jule Bageliv - tillæg til Boligliv 12/2015)
ca. 40 stk.

Ingredienser:
200 g blød i små tern nougat
100 g hakket mørk chokolade
75 g hakkede mandler
100 g syltet, hakket appelsinskal el. lign.
25 g hakkede rosiner eller tranebær
hakket mandel og kakaonibs til pynt

Fremgangsmåde:
For en mindre form (ca. 10 x 20 cm) med bagepapir
Smelt nougat og chokolade over vandbad.
Tag massen af varmen - vend mandler, appelsinskal og rosiner i.
Drys med hakket mandel og kakaonibs, - dæk konfekten til og stil den på køl, gerne til dagen efter
Skær konfekten i små snitter, eller små firkanter. Opbevares på køl.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar