mandag den 21. december 2015

Vafler med Kirsebær

Det kan godt være at der bliver spist (en del) lækker mad her i juletiden, men men men.. Der skal også være plads til lækker morgenmad.
Jeg var så heldig at få Tefal Snackjern i fødselsdagsgave i september, - den har været ganske vel brugt siden.

Efter at have boet i USA er jeg blevet mere vild med vafler end før, især til morgenmad. Både "salte" vafler med ost og æg, men favoritten er som altid de søde vafler. Jeg elsker kirsebær, og så er det jo perfekt julet med kirsebærsovs lige nu. Der er sikker også altid en rest efter risalamande, så det kunne jo være disse vafler skal serveres 1. juledag. Det ville jeg ihvertfald ikke blive ked af.


Vafler med kirsebær
(inspiration fra Arla)
4 store firkantede vafler

Ingredienser:
100 g hvedemel
50 g groft mel, f.eks. grahamsmel el fuldkorns ølandshvedemel
knsp salt
1 tsk bagepulver
1 tsk rørsukker
1 tsk vaniljekorn
revet øko citronskal fra 1 citron
40 g smør
2 dl mælk
2 æg
1 dl afdryppede, hakkede kirsebær

Fremgangsmåde:
Tænd for dit vaffeljern, så det er klar til brug
Rør mel, salt, bagepulver, rørsukker, vanilje og citronskal sammen
Smelt smørret og bland det med mælken
Rør det i melet sammen med æggene
Pisk det godt sammen, så der ikke er nogen klumper
Vend kirsebær i dejen
Hæld en passende mængde i vaffeljernet og bag dem gyldne og sprøde
Server med sovsen fra kirsebærrene


Ingen kommentarer:

Send en kommentar