mandag den 21. marts 2016

Påske kokosmakron Kyllinger

Tænk engang, lige om lidt er det påske. Påsken falder utroligt tidligt i år.. Men heldigvis er vejret da nogenlunde forårsagtigt. Det er ihvertfald varmt nok til at være i haven, - og til at sidde på terassen.

Faldt over opskriften på de her kokosmakroner, de er nemme at gå til og smager lækkert! Har piftet dem lidt op med lidt gul farve - og chokolade-næb, det er jo påske kyller.

Kyllinge-Kokosmakroner med appelsin
(10 små kokos-kyller)

Ingredienser:
100 g kokosmel
30 g smeltet kokosolie
1 æg
2,5 spsk kokossukker
1 tsk appelsinessens eller revet skal fra 1 øko appelsin (kan undlades)
gul frugt- eller gelefarve (kan undlades)

Topping:
30-40 g mørk chokolade


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 C.
Rør alle ingredienserne sammen.
Rør lidt gul farve i, lidt efter lidt, indtil farven er som du ønsker det.
Form små kugler eller toppe, stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag i ovnen i 15 minutter, til de gyldenbrune.
Afkøl dem på en rist.

Smelt den mørke chokolade over vandbad.
Dyp de afkølede kokoskugler i chokoladen, stil dem til afkøling på bagepapir. 
Hæld resten af chokoladen i en sprøjtepose eller lille plastikpose, sprøjt små "øjne" på kokoskuglerne.
På et stykke bagepapir, sprøjt små næb ud. Lad næbbene køle af i køleskabet. Når de er kolde, dyp dem i lidt smeltet chokolade og klistre dem på kokoskuglerne.
Opbevares i en lufttæt beholder - ikke for varmt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar